Bær, Ayurveda, den søde og sure smag

Snart er det tid for at plukke bær i naturen og måske i din egen have :)
De solmodent bær er søde, men plukker vi dem for tidligt vil de fleste af dem kan være sure :)
Når de bær vi plukker er ordentlig modnet af solen og dermed blevet søde - så hjælper de med at balancere vores Pitta og vores Vata. Plukker vi dem for tidligt er de stadig sure også balancere de kun vores Vata
I ved måske nok at i Ayurveda anbefaler man at tilberede vores måltider  - da det er bedst for vores fordøjelse ( agni ) Det er ganske enkelt nemmere  at fordøje frisk og tilberedt mad end råt og ikke tilberedt mad. 

 

I har måske også bemærket at mange grøntsager bliver mere søde når de er ovn bagte eller dampet ? 

Den søde smag kan gavne følgende : 

  • Den øger vores livskvalitet og styrker vores immunforsvar ( Ojas )
  • Virker foryngende 
  • Virker beroligende
  • Giver flot hud
  • Blødgør, fugter og beskytter

Den sure smag kan gavne følgende: 

  • Øger vores fordøjelse ( Agni )
  • Stimulere vores appetit 
  • Aktivere vores kredsløb
  • Aktivere vores sanser
  • Den giver varme og tyngde 

 

Skriv gerne kommentar eller spørgsmål til brevkassen :-)